ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Tο ISA είναι ένα διεθνές αγγλόφωνο σχολείο, που παράλληλα δίνει μεγάλη έμφαση στην ελληνική γλώσσα. Οι μαθητές μέσα από την ιδιαίτερη προσέγγιση του ISA έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τα ταλέντα τους αλλά και να αποκτήσουν πολύτιμες για το μέλλον τους ικανότητες.

Καθεμία από τις βαθμίδες του ISA, ο  παιδικός σταθμός - νηπιαγωγείο (Melina’s Kindergarten), το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο έχει τη δική του ταυτότητα, αλλά όλα βασίζονται στην ιδανική ισορροπία μαθημάτων και δραστηριοτήτων. Έμφαση δίνεται στα βασικά μαθήματα (αγγλικά, ελληνικά, μαθηματικά, στις κοινωνικές και θετικές επιστήμες), καθώς και στην επιλογή ξένης γλώσσας (γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά και αραβικά).

Επίσης, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα καλών τεχνών, μουσικής, υποκριτικής, πληροφορικής και σωματικής αγωγής.

Βασικό πλεονέκτημα του Melina’s Kindergarten (για παιδιά από 2½ έως 6 ετών ) είναι ότι είναι ανοικτό 365 μέρες το χρόνο από τις 07:00 έως τις 19:00.

Το ISΑ είναι αναγνωρισμένο από τον Οργανισμό International Baccalaureate που εδρεύει στην Γενεύη και προσφέρει το ΙΒ Diploma με μαθητές της δευτέρας και τρίτης Λυκείου.

Από τον Σεπτέμβριο του 2013, το International School of Athens στην προσπάθεια του για συνεχή αναβάθμιση των  προγραμμάτων  του με στόχο την εκπαίδευση υψηλού επιπέδου,  ενισχύει την δύναμη του εφαρμόζοντας τα PYP και MYP προγράμματα για τις ηλικίες 2½ -16.  Με αυτό τον τρόπο το ISA θα γίνει το μοναδικό  διεθνές-αγγλόφωνο σχολείο στην Ελλάδα που προσφέρει τα τρία προγράμματα IBO. Πολλές έρευνες στον κόσμο έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι φοιτητές που σπουδάζουν για την απόκτηση Διπλώματος ΙΒ, αφού προηγουμένως ολοκληρώσει το PYP και MYP, λαμβάνουν συστηματικά υψηλότερους βαθμούς στα μαθήματα τους, TOK (Θεωρία της Γνώσης) και εκτεταμένο δοκίμιο, από τους συνομηλίκους τους που προέρχονται από άλλα προγράμματα σπουδών.

Ακόμα, το ISΑ είναι αναγνωρισμένο από την Ένωση Σχολείων και Πανεπιστήμιων των Middle States της Αμερικής (MSA).

Το ISA παρέχει:

  • IB πρόγραμμα σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο & Λύκειο)
  • Υψηλού επιπέδου εκπαίδευση καθώς το εκπαιδευτικό μας σύστημα βασίζεται στη κριτική σκέψη, στις εργασίες και στην έρευνα.
  • Καταρτισμένο και έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό.
  • Οικογενειακή ατμόσφαιρα  - Ολιγομελείς τάξεις ώστε να μπορούμε να ελέγχουμε και δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή στις ανάγκες του κάθε μαθητή.
  • Επαγγελματικό Προσανατολισμό καθώς επίσης Συμβουλές και Καθοδήγηση  για εισαγωγή σε πολύ καλά εκπαιδευτικά ελληνικά, ευρωπαϊκά και αμερικάνικα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
  • Προγράμματα Συμβουλευτικής Υποστήριξης για την καλύτερη ακαδημαϊκή - ψυχολογική προσαρμογή και ισορροπία του μαθητή στο σχολείο.
  • Σεμινάρια Εκπαίδευσης Αποτελεσματικού Γονέα (Parent Effectiveness Training) για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείο έως Λύκειο).
  • Πολυπολιτισμικότητα & επαφή όλων των μαθητών με πολλές διαφορετικές κουλτούρες, εθνικότητες και νοοτροπίες. Αυτό βοηθάει τα παιδιά στην κατανόηση της παγκοσμιοποίησης χωρίς προκαταλήψεις και ιδεολογικούς αποκλεισμούς.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Ιnternational School of Athens:
Ξενίας & Αρτέμιδος, Κηφισιά, 
τηλ.: 210 6233888, fax: 210 6233160, 
www.isa.edu.gr /e-mail: info@isa.edu.gr

Melina’s Kindergarten (2 Κτίρια):
Κηφισίας 335 & Σπάρτης 6, Κηφισιά.
τηλ.: 210 6200280
Χαριλάου Τρικούπη 34 & Μαυρομιχάλη, Κηφισιά.
τηλ.: 210 6205001
www.melinaskindergarten.gr /e-mail: info@isa.edu.gr